Pagina's

dinsdag 12 februari 2013

Valentijnscake


Wat hebben we nodig: 300 gr. suiker, 6 eitjes, 300 gr. maïsolie, 300 gr. zelfrijzende bloem, cake vorm, hartjes uitsteekvormpje, rood voeding kleurstof.

Hoe maken we het: De eitjes met de suiker mixen tot een luchtige massa. De bloem er lepel voor lepel rustig doormixen op lage stand. Als laatste de olie rustig bijgieten en ondertussen blijven mixen op lage stand. Doe de helft van het deeg in een kom en meng er rode voeding kleurstof bij en doe dit in de ingevette cakevorm en bak 40 min. in een oven van 175°C . Prik er even in om te kijken of hij volledig doorbakken is.



Laat afkoelen en steek een hart van voor tot achter uit ( de rest van de cake zo op eten of je kan er cakepops van maken).
Leg nu het langwerpige hart in de cakevorm en giet er de rest van het cake deeg over.
Bak 40 min. op 175°C in de oven, doorprik om te kijken of hij klaar is.
Laat afkoelen op een rooster.
Aan de buiten kant ziet de cake er gewoon uit, maar vanbinnen zit er een hartje in verstop :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten