Pagina's

vrijdag 15 februari 2013

Lekkere rijstpap


Wat hebben we nodig: 1 liter melk ( of lactose vrije melk), 150 gr. dessert rijst, 90 gr. suiker, 1 klein potje saffraan, 1 vanille stokje.

Hoe maken we het: Spoel de rijst in een zeef met water. Breng de melk aan de kook en doe er het vanille stokje ( snij het vanille stokje in zijn langst en schraap er wat vanille uit en doe dit ook in de melk) en de saffraan in. Als de melk kookt doen we er de dessert rijst er in en roeren 1 x en doen het deksel op de kookpot. Zet het vuur op heel lage stand ( ik zet het op 2). Laat het zo rustig 45 min. pruttelen. Opgelet, met deksel en niet roeren!!! Na 45 min doen we de suiker er bij en roeren nu stevig, zodat de zetmeel vrijkomt uit de rijs en zo het een stevige rijstpap wordt. Haal nu het vanille stokje er uit en schep de rijstpap in kleine potjes.
Mhhh...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten