Doe 200 gr. harde boter ( Valio boter voor zonder lactose),
110 gr. suiker ( ik gebruik 55 gr. rietsuiker en 55 gr. mascobado rietsuiker
oxfam) en enkele druppels amandel aroma. Meng al een beetje.
Dan voegen we 250 gr. zelfrijzende bloem en 40 gr. amandelpoeder
toe. Goed kneden, zodat het 1 massa is.
We maken kleine bolletjes en leggen deze op de oven plaat,
drukken ze een beetje plat.
Bij 1 ovenplaat maak ik nu een kuiltje in de koekjes en doe
hier sinaasappel confituur in. Bij een ander plaat doe ik peren confituur in
het kuiltje. En bij de derde plaat doe ik niets bij. Je kan er alle soorten confituur in doen, zolang het maar bij amandel past. Ze gaan nu in een
voorverwarmde oven van 180°C een 15 min. Laat afkoelen op een rooster.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten