Pagina's

zondag 27 januari 2013

Roomhoorntjes om je vingers van af te likken

Wat heb je nodig?
Bladerdeeg klaar gemaakt zoals bij de worstenbroodjes.
hoorntjes te krijgen bij speciaalzaak bakken (eenmalige aankoop)
ei
pudding
grove suiker
pasteibakkersroom

Hoe doen we het?
Handige en zuinige tip: als je het bladerdeeg in vierkanten snijdt, blijven er aan de zijkanten overschotjes over. Deze zijn hiervoor perfect te gebruiken.
- we rollen deze iets dunner uit (ongeveer 2mm) en snijden er stroken van van ongeveer 4cm breed
- de hoorntjes licht insmeren met boter
- we draaien een strook deeg rond de hoorntjes (telkens 2/3 overlappen)
- het einde wat natmaken om het vast te "lijmen"
- 30 min laten rusten
- de bovenkant insmeren met geklutst ei en grove suiker opstrooien
- afbakken in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 min
- laten afkoelen

De bereiding van pasteibakkersroom is in iedere kookboek te vinden maar toch nog eens de uitleg:
Wat hebben we nodig: 1l melk; 100 gr suiker; 2 zakjes vanillepudding; 20 gr boter; 1 ei

Hoe doen we het?
- melk koken met de suiker
- ondertussen vanillebloem oplossen in een beetje overgehouden koude melk en het ei eronder roeren
- als de melk kookt dit eronder roeren en even laten doorkoken
- van het vuur nemen en de boter in stukjes eronder roeren
- vullen met pasteibakkersroom
-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten