Pagina's

dinsdag 22 januari 2013

Handtasjes van winkelzakjes




Wat heb je nodig hebt: Heel veel winkel zakjes in allerlei kleuren, garen en naald, bakpapier, 2 knopen en een koord die kan dienen als draagriem, 1 goedkope vuilzak, strijkijzer en -plank.


Hoe gaan we te werk: We beginnen met 1 grote plastieke lap te maken. We knippen uit de vuilzak een rechthoekige lap als basis (binnenkant van het tasje), deze is iets groter dan het handtasje gaat worden. Je kan het best dadelijk beginnen op de strijkplank. Dus leg eerst bakpapier op de strijkplank groter dan het stuk vuilzak. Leg daar je stuk vuilzak op en dan ga je laagjes repen plastiek zakjes erop schikken zodat je 5 laagjes hebt. Dan begin je aan de belangrijkste laag, de buitenkant van je handtasje. Laat daar je fantasie maar volledig op los! Je kan bloemetje,letters, vlinders gebruiken die op de winkelzakjes staan om het geheel nog unieker te maken. Dan leg voorzichtig er bakpapier op en dan ga je strijken (2 bolletjes), goed en stevig erover strijken en dan voorzichtig omdraaien en opnieuw en opnieuw tot je een stevig stuk plastiek hebt.


Nu heb je een grote lap plastiek. Je kan de kanten mooi gelijk knippen, zodat je een mooi rechte rechthoek hebt. Nu plooi je hem in drie , en naai je hem vast met een afkantsteek en werk je zo de flap ook af ( zie foto hierboven). Voor de knoop: 1 knoop aan de binnenkant, de andere aan de buitenkant en dan vastknopen. Je maakt een lintje aan het flapje vast en het handtasje kan dicht.
Voor het draagriempje of koord, maak je twee gaatjes en knoop je het koordje aan da binnenkant. Werk de gaatjes af met een afkantsteek. En klaar is dat originele tasje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten