Wat hebben we nodig?
1kg bloem; 700 gr donkere kandijsuiker; 400 gr solo (of lactosevrije bakboter); 4 lepels speculaaskruiden; 4 eieren; 1 flesje amandelessence; 2 koffielepels bicarbonaat (maagzout)
Hoe doen we het?
- alles wat droog is mengen
- kneed de in stukjes gesneden boter samen met de eieren en amandelessence onder dit droge mengsel
- maak een rol van het deeg en laat het een nacht rusten op een koele plek. Wij draaien de rol in alluminiumfolie om uitdrogen te vermijden
- op een bebloemde plaat uitrollen op 1 cm dikte.
- vormpjes uitsteken
- bakpapier in ovenplaat leggen en hier de vormpjes op en bakken op 175°C in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 18 min.
Super handige tips:
- ik gebruik 2 latjes van 10mm dikte. Hiertussen leg ik het deeg en rol het uit met de deegrol. Supermakkelijk om overal dezelfde dikte te bekomen
- gebruik je dikkere latjes moet je de baktijd iets verlengen
- Wil je zachtere koekjes de baktijd iets verkorten
- wil je zachte koeken dan moet je de koeken bewaren in een plastieke doos
- wil je hardere koeken kan je ze bewaren in een blikken trommel
- grote hoeveelheden bakken is geen probleem. De speculaas kan perfect ingevroren worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten