Pagina's

maandag 2 maart 2015

Cake met speculaas en appel



Cake is toch zo een dankbaar product. Je kan er naar hartenlust mee experimenteren en het gaat zelden fout. Zo ook deze geurige cake met speculaas en appel.

Wat heb je nodig?
- 5 eieren
- 250 gr suiker
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 135 gr boter
- 1 pakje vanille suiker
- ongeveer 50 gr speculaas
- 1 appel

Hoe ga je te werk?
Boter + suiker + eierdooiers bewerken
Voeg er de gezeefde bloem aan toe
Stijf geklopt eiwit voorzichtig onderscheppen
Je vet nu een bakvorm in en doet ongeveer 1/2 van het beslag in de vorm.
Verkruimel nu de speculaas. Het leuke is hier dat je rustig een "vergeten" speculaas kan gebruiken, die natuurlijk nog wel goed is maar een beetje hard - recyclage dus ;-)
doe hier het overige deeg over.
Schil de appel. Ik heb graat een zuurdere soort appel. Dit geeft een beetje pit aan het geheel. Ik snij de appel in stukjes en steek die gewoon boven in de cake.
Nu steek je de cake in een voorverwarmde oven van 170° voor ongeveer een uur.

De geuren bezorgen je direct weer heimwee naar de kerstperiode. Hij smaakt bovendien heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten