Pagina's

vrijdag 27 februari 2015

Mmmmhhh...Bananenbrood



Mijn gewicht is de HEL, ik snoep gewoon veel te graag. Daarom probeer ik zoveel mogelijk "Gezonde" pagina's te liken of facebook. En het heeft effect, ik krijg ook echt zin om gezonder te koken en te bakken!!!
Ik ben gek op nieuwe dingen proberen! Maar bananenbrood heb ik toch wel een tijdje uitgesteld, eerlijk het klinkt zo net iets TE gezond ;-)
Maar gisteren avond had ik een hongertje .... dus gaan we ervoor!
Het receptje heb ik gevonden op: http://fitbeauty.nl/recept-lekkerste-bananenbrood-ooit-suikervrij/

Wat hebben we nodig:
- 3 bananen
- 100 gram havermout, fijn malen in malertje (geen idee hoe het juist heet, als het maar maalt)
- 80 gram speltmeel of een ander meel ( geen wit)
- 2 eitjes
- 3 eetlepels koko's vet ( ik snij het eerst wat fijn)
- 1,5 eetlepel melk ( amandelmelk, sojamelk,...)
- 2 eetlepels bakpoeder
- 3 eetlepels agave siroop of honing ( agave siroop raad ik aan, het is de traagste suiker die er is)
- Laat voor de rest je fantasie werken, ik heb nog zonnebloem pitten, gedroogde perzikken, rozijntjes en een pitten mengeling toegevoegd. Ook wat voor boven op het broodje.

Hoe maken we het:
 -Verwarm de oven op 175°C
- Plet de bananen op een bord en voeg de agave siroop en het kokosvet toe, goed mengen en pletten, niet erg als er nog wat klontertjes zijn.
- Meng in een grote kom de bloem, havermout en bakpoeder.
- voeg nu het bananen mengsel toe en roer stevig door.
- Doe er nu de eitjes en de melk bij en alles goed mengen.
- Voeg nu de pitten of noten of gedroogde vruchten toe
- De cakevorm even bekleden met bakpapier en er dan het mengsel ingieten.
- Wat pitten of noten boven op het broodje strooien, liefst geen gedroogd fruit ( wordt zwart).
- In de oven voor ongeveer 45 min., ligt een beetje aan jou oven.

En dan smullen zonder je zorgen te moeten maken voor je weegschaal :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten